Waarop letten bij het kiezen van magazijnwagens

Het kiezen van de juiste magazijnwagen heeft invloed op de efficiëntie van uw logistieke processen. Door de verschillende opties en toepassingen te begrijpen, kunt u een weloverwogen keuze maken die aansluit bij uw specifieke behoeften en eisen. Overweeg daarom de volgende factoren bij het selecteren van de ideale magazijnwagen:

Gepubliceerd op 14 mei 2024 Laatst gewijzigd 14 mei 2024

1. Laadcapaciteit

Magazijnwagens moeten het gewicht van de lading kunnen dragen. Het klinkt misschien logisch, maar toch worden magazijnwagens nog vaak overbeladen wat tot schade, vertraging, ongelukken en inefficiëntie kan leiden. Bepaal het gewicht en de afmetingen van de ladingen die u moet verplaatsen om de juiste draagcapaciteit van de magazijnwagen te bepalen. Schat de minimale draagcapaciteit ruim in, liever te weinig gewicht op de wagen dan te veel. 


Alle magazijnwagens bekijken

2. Manoeuvreerbaarheid

Beoordeel de ruimtes waarin de wagen wordt gebruikt en kies voor een magazijnwagen die gemakkelijk kan manoeuvreren op de plekken waar u deze gebruikt. Let op krappe ruimtes, tegenliggend verkeer en smalle (door)gangen


Samen met werknemers een cursus volgen om met de magazijnwagen soepel en veilig door het magazijn te kunnen manoeuvreren is ook een aanrader!

3. Gebruiksgemak

Overweeg de ergonomie en gebruiksvriendelijkheid van de wagen om de productiviteit en veiligheid van uw medewerkers te maximaliseren. Hierdoor kunnen werknemers fijner, sneller, veiliger en langer zware ladingen verplaatsen! 


Het is goed om rekening te houden met de verschillende soorten magazijnwagens. Elke magazijnwagen heeft namelijk zo zijn eigen voordelen en toepassingen. Benieuwd naar de verschillende magazijnwagens? Lees dan onze magazijnwagen keuzehulp!



Efficiëntie

4. Duurzaamheid

Investeer in magazijnwagens van hoge kwaliteit die bestand zijn tegen intensief gebruik en een lange levensduur hebben. 


Door de beste magazijnwagens te gebruiken, kunt u door de duurzaamheid van de wagens het meeste uit uw investering halen.

5. Flexibiliteit

Kies voor magazijnwagens die kunnen worden uitgerust met extra accessoires of functies om aan uw specifieke behoeften te voldoen. In veel gevallen kunnen verschillende magazijnwagens namelijk voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Hierdoor maakt u zo efficiënt mogelijk gebruik van de transportmiddelen die u heeft. 


Accessoires bekijken

Op zoek naar de juiste magazijnwagen?

Door de juiste magazijnwagen te selecteren, kunt u uw magazijnactiviteiten optimaliseren, de efficiëntie verbeteren en de algemene productiviteit van uw bedrijf verhogen. Investeer in de juiste hulpmiddelen en profiteer van de voordelen van een productief en efficiënt magazijn. 


Hulp nodig?

Onze experts denken graag met u mee. Neem op werkdagen telefonisch contact op via 088 533 15 55 of stuur ons een mail. 


Mail sturen